Hopp til hovedinnholdet

Har så mange tanker i hodet mitt og jeg stresser med de hele tiden.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Har så mange tanker i hodet mitt hele tiden og jeg stresser konstant over disse tankene. Jeg føler hodet mitt bare er et kaos og livet føles skikkelig mørkt. Føler jeg trenger noen å snakke med men Føler ikke jeg kan det. Ikke bestevenninnen min engang fordi jeg er redd hun bare blir irritert når jeg snakker om meg selv. I tillegg så sliter jeg skikkelig med å overnatte andre steder enn hjemme. Jeg blir skikkelig kvalm, får hjertebank, vondt i magen og blir veldig varm. Er så irriterende fordi jeg er redd for å overnatte hos andre pga dette. Skjønner ikke hva det kommer av... Jeg skal snart velge hva jeg vil studere på universitet fordi nå går jeg siste året på videregående men jeg har absolutt ingen ide. Hvordan kan jeg finne ut hva jj vil? Mine interesser er musikk, dans og fashion men dette er ting som er vanskelig å jobbe innenfor så det blir ikke aktuelt og alt blir vanskeligere ettersom at jeg ikke interesserer meg for annet...

Besvart 07.12.2018 20:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at hodet ditt er et kaos og livet mørkt. Da er jeg enig med deg i at du nok trenger noen å prate med, og jeg syns absolutt at du kan det. Vi trenger alle å prate med andre om hvordan vi har det, og spesielt er det viktig å gjøre det når man ikke har det bra.

Å gå med alle tanker helt alene kan gjøre at man føler et kaos og bli veldig fortvilet. Ved å snakke med noen kan du få hjelp til å sortere i både tanker og følelser for å finne ut hvordan du kan få det bedre. Jeg tenker også at det kan være fint for deg å snakke om hvordan det er for deg å overnatte borte. Etterhvert kan du også trene på å gjøre det, og da vil plager som kvalme, hjertebank og vondt i magen blir mindre. Det er tøft å stå i slikt alene, så lytt til deg selv og prat med noen. Dersom du ikke vil snakke med foreldrene dine så kan du snakke med andre voksne, for eksempel helsesøster på skolen. Det å ha en person som kan høre på deg og gi deg trøst vil kunne gi deg styrke videre slik at det føles lettere.

Det er ikke uvanlig å bruke tid på å finne ut av hva man skal studere, og mange skifter også mening underveis. For å finne mer ut av det vil jeg råde deg til å oppsøke rådgiver på skolen. Sammen kan dere finne ut av hva du kan.

Selvom det kan føles umulig nå så vil det bli bedre. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser