Hopp til hovedinnholdet

Livet mitt er dritt - fysisk vold og mobbing

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 12 år (vet jeg er litt for ung for ung.no). Jeg har gått gjennom ekstremt mye i livet mitt, på skolen, hjemme når jeg var mindre, i familien og har blitt mobbet veldig mye, det er kanskje bedre nå men det går jo ikke over så lett. Jeg vet egentlig ikke om jeg klarer mer for alt er dritt, jeg føler jeg er i en kjempe mørk tunnel der jeg ikke kan se noe lys. Jeg har mistet alt håpet. Jeg er en selvskader. Jeg kutter meg selv med kniv eller saks hver eneste dag. Alle forventer så (unskyld ord bruket) jævlig mye av meg. Vennene mine, foreldrene mine, læreren min og absolutt alle. Det blir bare et kjempe stort press! Min biologiske far har vært utro mot meg å mamma og han har behandla meg som en dukke! Når jeg var midre så slo han meg, og hvis jeg begynte å gråte stappa han en mobil eller lmasse papir i kjeftem min! Han er den værste personene som finnes! Jeg vet ikke om jeg orker mer egentlig, jeg har vurdert å ta livet mitt, INGEN kommer til å bry seg uansett!

Besvart 06.12.2018 17:20
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss på ung.no, selv om du ikke er 13 år enda:-)

Det er trist å lese alt du har vært i gjennom, og det er ikke greit at du skal bære på disse minnene uten å kunne snakke med en voksenperson om det.

Det er bra at du ikke blir mobbet lengre, selv om du bærer på minnene og de gjør deg trist.

Du skriver også om vold i hjemmet. Det er ikke lov.

Mitt råd er at du ringer 116 111

Der får du snakke med noen - du kan få en samtale. Jeg får jo bare svart deg skriftlig på denne måten.

De har taushetsplikt, og er vant til å snakke med barn og unge som har det vanskelig.

Selvskadingen din, og tankene du har, er et tydelig tegn på at du trenger hjelp.

Vær så snill å ta kontakt med en voksen som kan hjelpe deg, og det så snart som mulig. Hvis du ikke ringer telefonnummeret jeg skrev over, så begynn med å fortelle hvordan du har det til helsesøster eller en lærer på skolen.

Masse lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser