Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bekymre meg mindre over kroppen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt som trener veldig mye og er veldig sunn. Jeg er alltid den gutten som er best på skolen, fotballen, spill og alt sånn. Men. Det er noe med kroppen min som bekymrer meg. Jeg føler hele tida at jeg er feit. Jeg har delvis six-pack og ser på den hele tida. Jeg sjekker hele tida hvor mye fett jeg har på kroppen og med en gang jeg føler oppgang så spiser jeg mye mindre enn det jeg må. Jeg føler at hvis jeg ikke har sånn og sånn kropp kommer jeg aldri til å få meg kjæreste. Jeg vil bare ha noen tips til hvordan livet mitt kan bli mindre bekymrede. Jeg har ikke noen psykiske problemer eller spiseforstyrrelser, men bekymrer over meg selv ofte. Kan jeg få noen tips?

SVAR

Besvart 16.12.2018 17:11:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle