Hopp til hovedinnholdet

Ingen ønsker å ansette meg til deltidsjobb

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Livet mitt er til hælvete, ingen ønsker og ansette meg til deltidsjobb og foreldrene mine er fattige som faen! Jeg blir bitter og forbanna når jeg prøver og gjøre alt godt og så ender jeg opp med slag i trynet hver gang! Faren min er helt mongo og forstår ingenting og morra mi er en idiot som ikke skjønner en dritt uansett hva jeg sier! Vurderer og ta et balltre og banke i gjel alle arbeidsgiverne som ikke ønsket meg og så hoppet til hodestups til døden utenfor en klippe. Virker som Norge og politikerne og alle hater ungdommen og prøver og ødelegge sin egen fremtid og hele landet her så godt de kan. Alle trygdesnyltere kan gå og henge seg selv og utlendinger bør kastes ut av Norge! Skjønner godt hvorfor folk som Hitler og Lenin osv fikk samlet når folk ikke hadde noen jobber..

Besvart 19.12.2018 21:40
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du er veldig sint og frustrert nå. Du har foreldre som har dårlig råd og som du prøver og hjelpe. I tillegg får du ikke jobb. 

Det er flott at du ønsker å ha en deltidsjobb! Det er ikke alle ungdommer som klarer eller orker det. Dessverre vet vi at det kan være vanskelig å finne deltidsjobb for ungdom. 

Du skriver ikke om du har søkt lenge eller om du har søkt bredt på jobber. Det er viktig å være åpen for det meste hvis man ønsker seg en deltidsjobb. Hvis man har et sterkt ønske om en spesiell type jobb kan det bli vanskeligere. Du kan finne gode tips til hvordan du søker jobb i artiklene under. Et annet godt tips er å oppsøke NAV der du bor. De kan ofte være til god hjelp. 

Du har mange sterke og vanskelige tanker og følelser om både foreldrene dine og de arbeidsgiverne du har vært innom. Det hjelper deg ikke å ha slike tanker, heller ikke å være så sint. Slike sterke følelser skinner ofte gjennom hos oss selv om vi tror vi har dem under kontroll. Derfor kan det påvirke deg i prosessen med å finne jobb.

Selv om du kanskje ikke klarer å se det nå så er det faktisk mulig å få det bedre. Hvis du klarer å sette ord på alle de vanskelige tankene til noen kan det kjennes lettere for deg. Du kan finne noen som kan hjelpe deg å håndtere sinnet ditt slik at du ikke lar det påvirke deg slik som de gjør nå. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor. En annen mulighet er å gå til fastlegen din. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser