Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min får meg til å føle meg ukomfortabel

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjæreste som jeg er veldig glad i, Men noen ganger kan han få meg til å føle meg ukomfortabel. Jeg liker best å snakke med han i virkeligheten istedet får å snakke med han på Snapchat får der oppfører han seg anneledes. Han sier litt voksne ting og har blandet annnet sakt at han vil kysse meg hver gang han ser meg. Jeg følte meg veldig ukomfortabel av det og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg vet ikke om jeg liker han som en venn eller mer. Usikker på om hva som vil skje med oss vis jeg gjør det slutt. Hva vis jeg tar en feil beslutning som vil såre oss begge? En venn av meg har sakt at vis han får meg til å føle meg ukomfortabelt så burde jeg gjøre det slutt, men jeg er ikke helt sikker får jeg føler meg bra rundt han også. Det kan godt hende at dette ikke er veldig krise får dere, men har tenkt på dette i hele juleferien og noen dager før det. Helt greit om dette ikke blir svart på før 2 Januar, men håper at dere kan får jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.

Besvart 26.12.2018 15:25
 

Svar
Hei

Så bra at du kjenner etter hvordan du har det i kjæresteforholdet. Det er vanskelig å gi deg et sikkert svar på det du spør om. Kanskje dere to har ulike ønsker og forventninger i forholdet? Gutter og jenter kan være ulike med tanke på hva de er klar for. Og kanskje kjæresten din ikke er moden og klar for kyssing selv om han skriver at han tenker på å kysse deg? Kanskje han tror at du forventer at han skal ta initiativ til å kysse deg?

Det kan være lettere å si det man tenker på i sosiale medier som snap enn når man er sammen. Kan du skrive tilbake at du ikke er klar for kyssing og at du synes det er litt ubehagelig at han sier andre ting via snap en når dere er sammen. Det er vanskelig å vite om det er riktig å gjøre det slutt med kjæresten. Hvis du er i tvil hva du vil så kan du kanskje vente litt til. Til du er mer sikker på hva du vil? 

Spør han eventuelt om hvilke forventninger han har til det at dere er kjærester og hva han er klar for. I den alderen du er i nå er det lurt at du tenker over hvordan du kan sette grenser for deg selv. Det at du liker en gutt trenger ikke bety at du vil kysse og kose med gutten. Etterhvert blir du kanskje mer nysgjerrig og klar for det. Prøv å stol på deg selv. Det er du som vet best hva du føler og tenker. Hvis det blir slutt mellom dere og dere egentlig vil være mer kjærester begge to, så kan dere finne tilbake til hverandre senere. Ellers så kan det være fint å ikke ha kjæreste også.

Det er lurt å snakke med en venn eller en voksen du er trygg på og har tillit til. Noen ganger er det lettere å finne ut hva man vil når man tenker sammen med noen. Du kan også snakke med helsesøster på skolen om dette hvis du vil det etterhvert. Helsesøster har taushetsplikt og er vant til å snakke med jenter på din alder om kjæresteforhold og forelskelse. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser