Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få det bedre i forholdet vårt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år, jeg har en kjæreste og hi har vært sammen i 2 år. Jeg sliter mye med sjalusi da han snakker veldig mye med en spesiell jente , og nekter å ikke snakke med hun når han er med meg. Jeg sliter så mye fordi vi har hatt mange som hat prøvd å ødelehhe mellom meh og han før som har sagt så mye som har klart å svekke tilliten min til Typen min og som gjør at jeg er helt utslitt ig ikke klarer å tenke på annet, jeg sliter i tilleg veldig mye med selvtilliten min og selvbildet, føler meg ikke bra nok for han oh veit ikke hva jeg skal gjøre dor å føle meg bedre. Jeg har hatt en litt vansklig barndom, med en slem stefar osv som har gjort meg redd for menn spesielt når de er sinna, dette har typen min klart å hjelpe meg så mye med så han betyr så mye dor meg og har gjort så mye for meh, det siste jdg vil er å miste han. Jeg har gått til psykolog, sosiallærer, helsesøster osv, men ingenting hjelper og jeg føler at ingen forstår meh. Hva annet kan jeg gjøre?

Besvart 14.01.2019 15:19
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er fint at du setter pris på kjæresten din og at du også opplever at han har støttet deg. 

Noen ganger kan man bli usikker på kjæresten sin. Dette handler om mange ting. Du beskriver kanskje noe av det, som at du er sjalu, eller at du opplever å slite med selvbildet ditt.

Da kan det være lett å miste troen på at noen vil deg vel eller at dette kommer til å gå bra. 

Under kommer det noen forslag til deg som kan være nyttig å prøve ut: 

  • Forsøk å snakke med kjæresten din: fortell om hvordan du opplever forholdet. Si også at du kan kjenne deg sjalu og at du ikke alltid føler deg så bra. forsøk å snakk sammen om hvordan dere vil ha det i forholdet. Forsøk å si så klar som mulig hva som faktisk gjør deg sjalu eller lei deg. 
  • Fortell kjæresten din hva han gjør som er bra for deg: da kan det hende han blir mer klar over hva du setter pris på, også kan det hende han gjør mer av dette. 
  • Fortell en venn eller en annen du stoler på om hvordan du har det: forsøk å vær så ærlig du kan med deg selv. 

 

Håper noe av dette kan være til hjelp. Les gjerne mer i artiklene under. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser