Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale egenandel, og hvor mye er det i så fall?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på bup og skal fortsette der etter jeg har blitt 18. Må jeg da betale egenandel, og hvor mye er det i så fall? Grunnen til at jeg lurer, er fordi jeg skal flytte ut og så vidt får råd til å brødfø meg selv og betale for bolig. Foreldrene mine har heller ikke særlig med penger, og jeg får vel 4-5000 kr av lånekassen.

Besvart 14.01.2019 07:56
 

Svar
Hei jente 17 år

Siden du skal fortsette ved BUP, så er det ingen egenandel for deg å betale. Det er først ved overføring til Psykisk helsevern for voksne. Dette er gjeldende egenandelavtaler ved sykhus og poliklinikk: helsenorge.no/betaling-for-helsetjenester/betaling-på-sykehus-og-poliklinikk

Jeg antar at behandleren din har vurdert at du er i behov av oppfølging noe lengre ved BUP, hos samme behandler, og da benyttes "behold din behandler garanti" ved BUPen der du går. Du vil ikke bli belastet for timene dine så lenge du er pasient ved BUP.

Jeg anbefaler deg å snakke med behandleren din om bekymringene dine i forhold til dårlig økonomi, så kan du forhåpentlig få gode svar derfra og sammen kan dere også de på muligheter for hva som kan lette situasjonen som du står i. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser