Hopp til hovedinnholdet

Dårlig forhold til naboen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!

Pappa har et litt dårlig forhold til naboen. Det har oppstått flere tvister mellom dem, og jeg husker ikke alle. Men saken er den at pappa ikke tror helt på at det går an å snakke fornuft med naboen. F. eks har hun hunder som lager bråk av og til, tidlig om morgenen når folk enda sover. Da er det vel normalt at man går til henne og sier ifra om saken? Hvordan bør det presenteres for at man ikke skal starte en konflikt?

Pappa har nerveproblemer, og han har mistet litt troen på at det går an å snakke for å løse konflikter, eller nabotvister som denne. Han tenker at dersom han prøver å snakke til naboen, kommer hun bare til å ignorere han og bare gå sin vei med "det er ditt problem". Pappa tenker da at den eneste mulige løsningen for å få henne til å "våkne opp" er å gi henne et lite slag, altså bruke fysisk makt for å få igjennom sine interesser. I dagens samfunn er det noe vi helst vil unngå. Men samtidig er det dyrt å bruke rettsvesenet. Vi er "fattige" i forhold til det som er vanlig i Norge, og å kontakte advokat ville ha kostet for mye. Dessuten har pappa liten tro på å at politiet kan hjelpe noe særlig her, og at hun kommer til å ignorere alt. Som i å si "ja, bare ring politiet du" (- "det gjør ikke meg noe"- holdning). Politiet kommer bare kanskje til å si at pappa bør skaffe en advokat til å mekle i tvisten, men som sagt koster det flesk. Dessuten har politiet "smått med ressurser, og andre saker som krever større oppmerksomhet", mens de i virkeligheten sitter på stasjoenen og drikker kaffe og skravler. Det siste der var en litt dum uttalelse :)
Likevel, hva er det pappa bør gjøre i sin situasjon? Det skal nevnes at de har kranglet før, og noen riktige stygge gloser har kommet ut, noe som kanskje er litt skremmende...

Mvh gutt 16 år :)

SVAR

Besvart 15.04.2009 16:26:31
account_circle