Hopp til hovedinnholdet

Sliter med søvn, mat og gjør det dårlig på skolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, ung. Jeg går halvåret i 10.kl nå. Er en ganske sosial jente, elsker å være med venner og finne på noe. Jeg hater å være alene, og hvertfall ikke ha noe å gjøre. Har slitt med søvn og mat siden starten av 8.kl. Sover maks 3t hver eneste natt og spiser bare 2 måltider om dagen. Mitt problem er at jeg blir fort sliten. Ender opp med å sove hver dag etter skolen, og gjøre lekser på natta. Prioriterer heller å være med venner enn skole, hehe. Ikke lurt. Hvertfall ikke nå. Skal søke på vgs om under 2 uker, og aner ikke hvem skole jeg skal søke på eller linje:/ Fordi jeg er dritt lei av skolen og alt som har med det å gjøre. Men jeg jobber likevell med skole, gjør leksene alltid bra og legger arbeid i det. Men gjør det ganske dårlig på prøver. Får ofte 3 fordi jeg ikke øver før kvelden før og følger ikke med i timene, enten fordi jeg holder på å sovne eller fordi tankene er ett helt annet sted. Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 01.02.2019 19:03:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Kroppen og hjernen din er avhengig av søvn for å fungere godt. Samtidig er det vanlig å ha søvnvansker. Her får du tips til gode søvnvaner.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle