Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr «komplekser»?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på hva komplekser betyr, eller når noen sier « det er du som har komplekser» hva mener di? Helst forklar på en forståelig måte:) å i dramaserien skam så brukte Noora utrykke « har du så store mindrehetskomplekser» lurer også på hva det er?:)

Besvart 03.02.2019 16:26
 

Svar
Hei

Ordet komplekser betyr at man har det vanskelig med en eller flere deler av seg selv. Man kan ha dårlig selvtillit, for eksempel knyttet til personlighet eller utseende. Hvis man har komplekser, er man gjerne usikker på seg selv.

Noen bruker ordet komplekser for å forklare hvorfor andre oppfører seg vanskelig/ lite hyggelig. Når William er slem mot Vilde i serien SKAM, prøver Noora å spørre om det er fordi han har mindreverdighetskomplekser. Det betyr at hun sier at han føler seg mindre verdt enn andre og er usikker på seg selv, og at han derfor er slem mot Vilde. 

Jeg håper dette oppklarer ordet/ begrepet for deg, hvis ikke kan du søke på flere eksempler på nett :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for kildekritikk

Ikke tro på alt du leser (colourbox.com)

Kan du stole på du det finner på nettet? Her følger noen viktige punkter du bør ha i bakhodet når du er ute og surfer etter fakta og informasjon. Hvordan sjekker du om informasjonen du finner er korrekt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser