Hopp til hovedinnholdet

Hva hjelper mot mensensmerter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

HAR MS SMERTER HVA HJELPER SVAR FORT

Besvart 14.02.2019 14:22
 

Svar
Hei

Du skriver at du har MS smerter, men jeg tolker dette som «mensen-smerter». (Fordi det er usannsynlig at du har MS og smerter i forbindelse med dette). Skriv gjerne til oss igjen hvis jeg har misforstått. 

Mange jenter får smerter og ubehag før og under mensen. En bør først prøve med reseptfrie smertestillende som Ibux eller Paracet. Disse fås kjøpt på apotek eller på butikk (les pakningsvedlegget for dosering og annet). 

Mange opplever lindring av å ta det med ro, noen har det bedre når de får gått seg en tur eller trent, noen tar en varm dusj eller har en varmeflaske på nedre del av magen. Det finnes mange «kjerringråd» her, og her må du prøve deg frem hva som hjelper deg. 

Men hvis du har smerter til tross for å ta Ibux eller Paracet, bør du oppsøke lege eller helsesykepleier (helsesøster). Helsesykepleier kan gi gode råd, og lege kan i tillegg gi deg sterkere smertestillende (på resept), hvis du trenger det. 

Det er i alle fall ingen grunn til å gå å lide, det fins mange medisiner en kan prøve ut mot mensensmerter. Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser