Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal reise til Sør-Korea, lurer på ulike ting vedrørende reisen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg vil vite hvor mange timer det tar med fly fra oslo lufthavn til sør korea jeg skal reise ditt alene når jeg er 18 og jeg er fryktelig redd og har angst på hvor mange timer jeg skal sitte ved siden av en fremmede. og å tenke om at jeg kanskje ikke finner vegen ut eller at jeg ikke finner den personen som skal hente meg og at jeg kan egentlig ikke ringe eller å tekste dem. og mange folk som kanskje stirrer på meg. og kanskje at jeg ikke klarer og få meg vekk fra en dårlig situasjon eller et flaut situasjon. jeg hadde tenkt på og ha med mamma med men jeg vet ikke jeg skal ditt på grunn av en operasjon og der skal jeg bli godt tatt vare på fordi jeg skal ha en følgesvenn som bor der som skal hjepe og snakke for meg når jeg er i sykehuset. og hun skal hente meg på flyplassen og kjøre meg til hotellet og hjelpe meg vis jeg trenger noe mat eller noe annet så jeg skal bli tatt godt vare på når jeg er der men problemet er de lange timene på flye ved siden av en fremmede og på flyplassen

Besvart 14.02.2019 12:39
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det knytter seg mye spenning til å reise så lang alene for første gang. Det er ganske vanlig å ha reisefeber på forhånd, men som regel går det fint når en først har begynt på reisen. 
Det høres ut som du vil bli tatt godt vare på når du kommer frem, og det vil du ganske sikkert oppleve på reisen også. Når det nærmere seg vil du sikkert få mer konkret informasjon  om hvor dere skal møtes og lignende, og de forlater nok ikke flyplassen før de har deg med. 

De som jobber på fly og på flyplass vil være behjelpelig om du har spørsmål. 
Om det er mulig å ha din mor med hadde det kanskje vært koselig, både for turen og selskapets del ?

Jeg ser at det er svært mangel ulike tider når det gjelder reisetid, fra 12 timer til over et døgn, helt avhengig av hvilken billett en velger. 

Det beste er å forsøke å ta ting som de kommer, og ikke bekymre seg og tenke på ulike scenarioer som sannsynligvis ikke kommer til å skje. Det vil bare gjøre deg mer bekymret. Om du føler deg utrygg på reisen, så husk også at det er normalt å føle seg litt utrygg for det ukjente.

Jeg håper noe av dette kan være til hjelp. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser