Hopp til hovedinnholdet

Tør ikke ringe til frisørsalongen

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Ok, så dette høres kanskje ikke ut som noe big deal, men jeg opplever det som nokså vanskelig. Jeg trenger å klippe håret mitt, men jeg har angst for å ringe/snakke i mobilen med folk. Klarer ikke å bestille noe time hos frisøren selv. Faren min nekter å ringe for meg, har ikke spurt moren min enda. Jeg vet dette er noe jeg bør klare selv med tanke på alderen min. Men det er så psykisk krevende, og jeg har nok av utfordringer fra før. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 20.02.2019 14:17
 

Svar
Hei

Det finnes mange frisørsalonger der en kan bestille time på nett. Gå inn på den frisørsalongen du ønsker å klippe deg på og sjekk om du kan bestille time på nett. 

Hvis du ikke vil ringe og de ikke har nettbestilling kan du kanskje dra med en venn til en frisørsalong og be om en time. Hvis du har med en venn har du litt støtte i han/hun når du bestiller time.

Øvelse gjør mester. Det vil si at hvis man øver seg så blir man god til noe. Det gjelder også hvis man har sosial angst. Jo mer du øver deg til å ringe, jo midre skummelt blir det. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser