Hopp til hovedinnholdet

Finnes det medisiner mot angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 14 år gammel og går i niende trinn. Gjennom hele livet har jeg slitt med å skaffe venner, og jeg har alltid vært usikker i «sosiale sammenhenger». De siste to årene har har jeg hatt angst. Det er upraktisk fordi det kommer uten at jeg vet det, uansett om jeg gjør noe unkofortabelt. Jeg har også sosial angst, men den er ikke det verste. Jeg kan for eksempel sitte å jobbe for meg selv og plutselig blir jeg veldig stressa og redd. Finnes det medisiner? Finnes det medisiner mot angst? Jeg har vært innom BUP mange ganger i fjor så jeg har en psykolog som kan bekrefte at jeg har slitt/sliter med angst.

SVAR

Besvart 20.02.2019 17:40:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle