Hopp til hovedinnholdet

Jeg er utrolig mørkredd. Er det noe galt med meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg vet at dette ikke er noe alvorlig, men jeg trenger noen tips angående det. Jeg er 16 år (om to måneder) og er utrolig mørkredd. Jeg sliter ganske mye med det. Det er bare litt siden jeg klarte å slutte å sove med lyset på. Jeg hater mørket, hater følelsen av å ikke kunne vite hva som skjer rundt meg og får lyst til å gråte. Går jeg sammen med andre, kan det være littlitt enklere, men jeg klarer forsatt nesten ikke å puste. Synes det er pinlig å snakke om og jeg gruer meg alltid til å gå ut etter at det har mørknet. Hater også å ha det mørkt i huset mitt. Burde ikke en 16-åring tåle mørket bedre? Er det noe galt med meg? Noen tips til å bli bedre?

SVAR

Besvart 27.02.2019 15:25:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du mørkredd?

Dei aller fleste kjenner til begrepet «mørkredd» og mange har nok også på eit tidspunkt kjent seg utrygge i mørket. Spesielt er det å vere mørkredd vanleg hos barn. Men også ungdommar og vaksne kan oppleve å vere mørkredde. Korleis kan vi forstå det, og når blir det eit problem?

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle