Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har depresjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! jeg tror jeg har depresjon. jeg er lei av alt lei av livet. jeg føler meg liksom som en zombie. jeg føler ingenting lengre. jeg tenker på å dø hver dag og selvmord er et alternativ. jeg driver også med selvskading. jeg har hatt det sånn i noen måneder nå og jeg trenger hjelp. jeg vil ha hjelp. for jeg kan ikke gå rundt sånn lengre. jeg har ingen å snakke med. og jeg aner ikke hvordan jeg kan få hjelp. jeg kan ikke snakke med foreldrene mine for jeg og pappa har ikke et særlig godt forhold. og jeg kan ikke akkuratt bare komme til mamma og si at jeg har lyst til å dø og at jeg ikke har det noe greit. ho kommer til å bli knust. hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 10.03.2019 15:46:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Test om du er deprimert!

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
account_circle