Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg urolig og stresset, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ei 14 år gammel jente, og har nå nylig innsett at jeg sliter psykisk. Jeg er en sjenert type, og kjenner på at jeg alltid har en slags uro inni meg. Hver skoletime, hele dagen, er jeg anspent og er nervøs for å bli for eksempel plukket ut til å si noe. Noe som jeg egentlig vet ikke kommer til å skje. Det bruker opp all energien min. Dette har nå tatt helt over, og jeg føler meg mer sliten enn noen gang. Jeg lyver om at jeg er syk, fordi jeg rett og slett ikke orker den uroen jeg føler. Det er noen tilfeller jeg tenker at å ta livet mitt er en løsning på all stresset.

SVAR

Besvart 14.03.2019 18:25:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle