Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg søke hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har over de siste årene slitt mer og mer med det jeg tror er tvangstanker og tvangshandlinger. Værst er det med bakterier, jeg er veldig redd for å få andres bakterier på meg eller få en sykdom, jeg kan også bli redd for å smitte andre i familien hvis jeg har en sykdom jeg ikke vet jeg har. jeg klarer ikke ta på folk uten å måtte vaske henda, og hvis jeg kommer borti noe som hodet mitt stempler som skittent må jeg vaske meg på henda. På skolen og andre steder bruker jeg papir til å skru av vasken og åpne døra. hjemme bruker jeg nesten alltid enden av genseren til å åpne dører. Itilegg så har jeg også noen fobier blant for hunder og føtter. Jeg er livredd for å komme borti mine eller andres føtter og sitte eller ta på noe som har vært borti føtter. Hva kan jeg gjøre (sett bort i fra eksponering, bare tanken på det skremmer meg så veldig) for å slutte å føle at jeg må gjøre disse tingene og slippe redselen? Og bør jeg søke hjelp?

SVAR

Besvart 17.03.2019 19:10:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
account_circle