SVAR
Besvart 24.03.2019 10:28:52
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei!
Ungdomstiden kan være vanskelig for noen. Det skjer mange forandringer, både i kroppen og hjernen. Store fysiske forandringer kan være vanskelig å akseptere. Og den store produksjonen av hormoner kan påvirke humøret og følelsene.
Det er vanlig at ungdom opplever humørsvingninger og sterke følelser. Mange kjenner på følelser de ikke har kjent på før og det kan være både skummelt og slitsomt. Det kan også være vanskelig å håndtere svingende humør.
Det er også slik at mange ungdommer opplever at de blir stilt krav til fra mange kanter. Foreldre, skole, venner og sosiale medier krever at man skal gjøre, tenke og si ting på en bra måte. I tillegg stiller ungdom høye krav til seg selv. Ofte fører det til at ungdom opplever stress og blir slitne.
Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Du kan snakke med foreldrene dine, en lærer eller helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Læreren din kan hjelpe deg med å tilpasse skolearbeid og lekser i en periode til du får litt overskudd igjen. Helsesykepleier kan hjelpe deg slik at du kan håndtere tankene og følelsene dine på en god måte. Foreldrene dine kan støtte deg og trøste deg når du har det vanskelig.
Jeg håper dette var til hjelp for deg!
Vennlig hilsen helsesykepleier
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.
Les mer
attach_file
Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer