Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. jeg er en 15 år gammel jente som sliter en del med psykisk helse, har en del fravær fra skole pga angst. tror også jeg har litt deperisjoner, er ofte irritert og lei meg, det kan ofte gå utover de rundt meg som for eksempel venner og kjæreste. prøver å holde problemene mine tilbake og ikke vise eller snakke med noen om det, men merker det ikke er så bra fordi jeg blir sliten og irritert av det. har aldri likt å snakke med noen om det. men skolen og foreldrene mine vet jeg har angst. har også ganske lite motivasjon til ting, noe som også gjør det vanskelig å virke glad hele tiden. vil ikke snakke med venner og kjæreste om det pga er redd de skal synes jeg er svak eller bare er ute etter sympati.

SVAR

Besvart 01.04.2019 09:46:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle