Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til foreldrene mine at jeg selvskader?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går nå siste året mitt på videregående. Jeg er ekstremt lei og jeg ser frem til å bli ferdig. Jeg sliter med angst og depresjon hvor jeg blant annet selvskader. Jeg går til psykolog og prøver å ordne i ting. Jeg lurer på flere ting. Hvordan kan jeg si til foreldrene mine at jeg selvskader? Jeg er ekstremt redd for hvordan de vil takle det. Det andre jeg lurer på er det at jeg tenker å kanskje begynne på folkehøyskole til neste år. Da kan jeg få tid til å puste og få fri fra vanlig skole. Her tenker jeg også at jeg kan utvikle meg selv som person og kanskje dette til og med hjelper på psyken? Jeg selvskader som sakt. Jeg vet ikke om det blir arr, hvordan ser man det? Uansett så er jeg redd for om jeg kan bli nektet plassen når de på folkehøyskolen ser at jeg har kutt på armen. Jeg vil jo gjerne stoppe og ha folkehøyskolen som en type motivasjon til å stoppe, men det er ikke så enkelt.. Det funker så bra og jeg har blitt avhengig? Hva gjør jeg..

SVAR

Besvart 04.04.2019 09:25:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Har du arr?

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

 

Les mer
account_circle