Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Jeg føler meg veldig alene og at ingen er glad i meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Ej føle mej litt aleine. Ej føle ingen egt e glad i mej. Ej har veldi lyst å liksom nesten dø for e se om de skjer noken endringa i kvardagen som att folk, psykologer og lærere begynner å snakke med meg Eg har det fint heime sliter mest med de sosial ute på en måte Men har ett til problem da ej lika heller ikkje å ha masse oppmerksomhet på en gong mest når ej e i midre gruppe på 5 stk og mindre Nåkken tips til mej ka ej kan gjer uten å sei noko til nokon? Har sagt til helsesøster at ej føle mej ensom men ho har berre tatt mej med å snakka 2-3 gonga og no har ho ikkje snakka med mej sida begynnelsen av januar og ej føle på en måte att ej må sei att ej he blitt litt bedre kvar gong ej he vert der, men de e jo ikkje sant :/

Besvart 11.05.2019 19:44
 

Svar
Hei!

Så vondt og leit det må være å kjenne på at ingen er glad i deg. Da er det ikke rart du føler deg alene og ensom.

Du venter at noen skal oppdage deg og snakke til deg, og tenker at du nesten må være død for at dette skal skje? Du er samtidig ikke så interessert i å få for mye oppmerksomhet.

Det er når du er ute blant andre at du kjenner mest på denne ensomheten og følelsen av at ingen er glad i deg. 

Det er godt å høre at du har det bra hjemme. Vet foreldrene dine hvordan du har det?

Jeg tenker det vil være lurt å være åpen overfor foreldrene dine? Alle foreldre ønsker at barna sine skal ha det bra, og det er ofte godt å få dele tanker og følelser med noen som er villig til å lytte og prøve å forstå.

Du ønsker ellers råd om hva du kan gjøre uten å snakke med noen.

Jeg vil råde deg til å delta på ting som andre ungdommer er med på, også på fritiden. Organiserte aktiviteter som idrett, musikk eller andre ting, bidrar til dele opplevelser og at du vil kunne føle sterkere fellesskapsfølelse med andre. Å dele opplevelser skaper sterkere bånd. Forsøk å bli mer synlig for andre ved å delta i samtaler, hvor de snakker om ulik tema. 

Forsøk ellers å holde deg i form ved å gå en tur eller ta en joggetur noen dager i uken. Da frigjøres "lykkehormoner" i kroppen, noe som vil kunne bidra til at du kan føle deg bedre. Lytt til musikk du liker. Sørg for å gjøre ting sammen med familien din, spis regelmessig og sørg for å få nok søvn.

Prøv også å utfordre deg litt i timene på skolen. Har du lest leksene dine godt, vil du lettere kunne delta og svare på spørsmål. Det vil kunne hjelpe på selvfølelsen og selvtilliten din, og det vil også kunne gjøre at andre "oppdager" deg. Tørr å gjøre deg litt mer synlig.

Noter gjerne på et ark for deg selv ting du er flink til og det du liker ved deg selv. Spør familien din hva de synes du er flink til og hva som er bra med deg. Ta med dette på listen. Heng den opp på rommet ditt og les den for deg selv hver dag.

Du har hatt samtaler med helsesøster / helsesykepleier, men følt at du har måttet si at du har det bedre for hver gang, uten at det er sant.

Da kan det være at helsesykepleier tenker at du har det bra, og kanskje ikke har behov for ny samtale?

Jeg tenker at det beste vil være om du oppsøker helsesykepleier igjen og fortelle hvordan du egentlig føler det. Når du har slike tanker som du beskriver, er det ikke så lett å skulle hjelpe seg selv uten voksne.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Håper svaret mitt bidrar til at det skjer endring til det bedre for deg og ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser