Hopp til hovedinnholdet

Har jeg sosial angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei var litt usikker på hvor jeg skulle sette dette men jeg har en mistanke om jeg har Sosial angst? Jeg er redd for 17. Mai og vil ikke omringes masse folk, presentasjoner og har mange av tegnene til sos angst. Jeg vil ikke lengere gå i bursdager, jeg har muligens spiseforstyrrelser i tillegg går til psykolog for det. Men hvordan vite om jeg har angst. Kan jeg si at jeg har angst uten å bli diagnosert med det?

SVAR

Besvart 14.05.2019 20:53:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
account_circle