Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvmordstanker og tror hun er deprimert.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Har hatt selvmordstanker en stund, og tror i e deprimert. Skolen e vanskelig, vennan mine e i lei av, og bor bare med pappa, og han bryr se jo ikke. Familiemedlem døde akkurat, og fikk m t å tenke. Koffor ska i orke å leve når d e ingen som bryr se? I har ikke råa t psykolog. Har ikke lyst å snakke med venna, pappa eller familien. I veit ikke ka i ska gjør. I slit, og ingen å dnakke med. Ka e uansett vitsen med livet mår man ikke trives? Gidd jo ikke leve når d e et slit. Orke ikke høre «du må være sterk» for d e ikke så lett uansett. Typen min slo opp m me, og no ignorere han me som fader. Vennan mine e frekk, selvom dem ikjr meine d. Mamma flytta, og har ikke kontakt m me meir. Brødran mine bryr se ikke om me at all. Pappa bare e der. Vurdere å bare gi slipp på alt, for ka e vitsen uansett

Besvart 14.05.2019 13:51
 

Svar
Hei

Jeg er helt sikker på at det er mange som bryr seg om hvordan du har det selv om du kanskje ikke føler det slik akkurat nå. Jeg er også sikker på at du med riktig hjelp og støtte kan få tilbake trivselen i livet slik at du slipper å tenke på selvmord og døden.

Ja livet er ofte tungt når noen i familien har dødd eller etter at kjæresten har gjort det slutt med en, men livet blir bedre etter hvert. Det kan jeg love deg!

Det jeg syntes du skal gjøre er å snakke med noen om det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. For deg vil det være gratis med timer hos fastlegen og psykolog siden du er under 18 år. Den beste måten du kan få hjelp på er om du begynner å snakke med f.eks. helsesykepleier. Helsesykepleier treffer du enten på skolen der du går eller ved nærmeste helsestasjon for barn og unge i kommunen der du bor.

Ikke gå alene med masse vanskelige tanker og følelser! Snakk med noen og begynn med å snakke med helsesykepleier. Vis gjerne den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. Sammen vil dere finne ut hva det er du sliter med og fine en måte slik at du kan få det bedre med deg selv.

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg håper at du tar deg tid til å kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser