Hopp til hovedinnholdet

Er alt dette virkelig verdt det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei,fikk diagnosen anoreksi i februar og har siden gått til BUP. Jeg holder på med vektøkning fortsatt, men er langt ifra så alvorlig som da jeg startet. Har lagt på meg flere kilo og har ikke så mye ingen før jeg skal være ferdig med dette. Problemet er at det er så jævlig. Jeg har det virkelig ikke bra nå, smerter og kvalme og jeg orker virkelig ikke mer. Oppblåst og uvel, en kamp hver dag! Det er så sykt tungt og vanskelig! Kroppen min har det så vondt, og jeg synes ærlig synd på meg selv. Jeg gråter så vondt det er,og også for at kroppen min er så oppblåst og ekkel. Den har da aldri vært sånn. Den kommer vel ikke til å se slik ut når jeg er ferdig?Jeg blir så redd og stresset. Jeg vil ikke ha en sånn mage. Det er vanskelig å håndtere at kroppen forandrer seg også.Det kommer jo bare mer fett. Det eneste jeg vil er å bare bli ferdig, stoppe å ha vondt, kutte ned på mengden en del og leve et vanlig liv. Orker ikke mer, nok er nok! Er alt dette virkelig verdt det?

SVAR

Besvart 21.05.2019 07:29:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle