Hopp til hovedinnholdet

Hører disse beskrivelsen hjemme i en bipolar lidelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg vil finne ut om jeg er bipolar, men jeg synes det er flaut å dra til legen å spørre, siden jeg kommer fra en liten plass der alle kjenner alle. Greia er at jeg har en mor som er bipolar, og jeg kjenner meg skremmende mye igjen. Jeg blir overlykkelig når jeg blir glad. Men neste dag så kan for eksempel noen hjemme si «nå må du bidra litt med husarbeid» og da kan jeg havne rett i kjellern og tror de prøver å straffe meg og at ingen liker meg. Jeg sliter veldig med å holde på venner. Jeg har 2 faste venner som har vært med meg hele tiden, men plutselig en dag når jeg våkner kan jeg bestemme meg for at de ikke liker meg og at de er med meg fordi de må, og at de heller vil være med hverandre uten meg. Jeg blir så utrolig sliten av disse opp og nedturene. Føler dette er mer alvorlig enn bare vanlige humørsvingninger som er vanlig i ungdomstiden. Bare lurer på om noen av disse beskrivelsene overhodet hører hjemme i en bipolar lidelse eller er det vanlige å ha det sånn hele tiden?

SVAR

Besvart 01.06.2019 14:48:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle