Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bare gjøre det meste ut av livet mitt før det engang tar slutt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter veldig med sosial angst, så det å sperre meg vekk fra folk er lett for meg, men det betyr jo ikke at det er gøy. I stad «kranglet» jeg og pappa litt. Han mente at det var jo en selvfølge at jeg synes det er kjedelig, jeg som tydligvis aldri vil noe. Han sa også at han er glad han ikke vokste opp på min tid. Da han dro, så tenkte jeg; hva i alle dager er det jeg gjør med livet mitt? Og det er spørsmålet mitt. Jeg vet ikke hva jeg gjør med livet mitt i det hele tatt. Jeg vil ha minner, men jeg vil ikke finne på noe med venner eller noe. Alt er veldig komplisert men poenget mitt er at jeg vil få mest ut av livet mitt , men det kan jeg jo ikke når jeg ikke vet meningen bak dette? Hvorfor skal jeg gjøre det? Jeg vil bare gjøre det meste ut av livet mitt før det engang tar slutt..

Besvart 06.06.2019 13:00
 

Svar
Hei jente 14 år

Det høres ikke så lett ut for deg og jeg forstår at du er fortvilet og ønsker hjelp så du kan få det bedre. 

Jeg tror du vil ha god nytte av å snakke med noen om hvordan du har det og få hjelp til hvordan du kan jobbe med deg selv og den sosiale angsten som du kjenner på. 

Vit at det finnes hjelp å få og at du kan bekjempe angsten og få det mye bedre med deg selv. Men jeg tror du vil ha behov for litt hjelp på veien. 

Derfor vil jeg oppfordre deg til å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby deg støttesamtaler over tid, og sammen kan dere se på hva som nå skal til for at du skal få det bedre og forstå og takle de følelsene og tankene som du kjenner så på nå. Helsesykepleier og Helsestasjon for ungdom vil også vurdere om du er i behov av mer spesialisert hjelp som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen eller fra BUP, og da guide deg for hvordan du skal komme i kontakt der. 

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne lytte og hjelpe deg!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser