Hopp til hovedinnholdet

Jeg hører stemmer og ser ting som andre ikke ser..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Ung.no Jeg har et stort problem. Jeg har veldig mye stemmer i hodet. De sier masse stygge ting til meg. De tvinger meg til å gjøre ting gjentatte ganger f.eks sjekke om dører og skap er låst. Ofte sier de at det står noen utenfor men når jeg sjekker gjør det ikke det. Noen ganger sier de at jeg skal drepe meg selv. Jeg får ofte ikke sove fordi stemmene driver å snakker til meg store deler av natten. Noen ganger holder de samtaler som føles helt ekte. Jeg har også noen andre problemer. Jeg ser ofte ting som ingen andre ser. Hjemme når jeg gjør lekser klarer jeg ikke å konsentrere meg fordi jeg er helt andre steder med hodet mitt. Jeg føler både hjemme og på skolen at folk stirrer på meg og overvåker meg. jeg føler meg ofte forfulgt av noen. Jeg sier ting som ikke stemmer men for meg føles det helt ekte. Jeg har prøvd å snakke med foeldrene mine og helsesøster men føler de ikke tar det på alvor. Hva skal jeg gjøre Hilsen jente 15 år

SVAR

Besvart 02.06.2019 12:07:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Akutt behov for helsehjelp

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.

 

Les mer
attach_file

Å høre stemmer i hodet

Det er vanlig å ha mange rare tanker og bilder i hodet. Men for noen kan dette bli plagsomt og stressende, og det kan føre til at man strever med å skille fantasi og virkelighet.

 

Les mer
account_circle