Hopp til hovedinnholdet

Har jeg vært utro?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. I helgen var jeg på hytta med de to bestevennene mine. vi møtte en gutt der som var exen til den ene veninna mi. Vi var mye hos han og han klina med veninna mi, etter det ville han ha med oss også, så det endte opp med at vi alle fire ble liggende og bare kose. problemet nå er at, Jeg har kjæreste. Har jeg vært utro siden jeg har ligget og kost med en annen gutt? Og, når jeg koste med denne gutten hadde jeg ikke dårlig samvittighet, ikke når vi dro heller. så spørsmålene mine er da: Har jeg vært utro? Hva vill det si at jeg ikke har dårlig samvitighet etter å ha gjort dette? bestevennene mine kommer ikke til å si til han noe av hva som skjedde så det er ingen måte han finner ut av dette på med mindre jeg sier det. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 11.06.2019 22:43
 

Svar
Hei


Ut fra det du forteller virker det ikke som at du har vært utro. Å ligge flere folk sammen og kose litt, kan ikke nødvendigvis anses som utroskap. Folk har likevel litt forskjellige definisjoner og noen synes at kosing osv. også kan være en form for utroskap. Dette kommer jo litt an på forholdet du har til kjæresten din og om hva dere tenker er ok å gjøre. 

Det at du ikke har dårlig samvittighet kan rett og slett være fordi du ikke tenker at du har gjort noe galt. I dette tilfellet er det nok bare et godt tegn at du ikke har dårlig samvittighet. Det var jo ikke noe seriøst og du var sammen med de andre bestevenninnene dine da dere koste med eksen til venninnen din. 

Når det gjelder om du skal si det til kjæresten din eller ikke, må dette være helt ditt valg. I og med at det ikke skjedde noe og det var helt uskyldig er det ikke sikkert at det er så farlig - uansett hva du gjør. Jeg tenker at du bør si det til ham om du føler veldig på det og om du uansett tror du kommer til å si det etterhvert. Det var jo ingen stor greie og du kan behøver ikke fortelle det spesifikt. Du kan jo f.eks bare nevne det. Men som sagt; du må nok bare kjenne litt på det. Hvis du etterhvert får dårlig samvittighet vil det nok være lurt å si det. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Har du vært utro?

En gutt og jente står med ryggen til hverandre, foran en vegg av brun murstein (Foto: Colourbox.com)

Dersom du har vært utro mot kjæresten din kan du kjenne på en stor skyldfølelse og skam. Skal du fortelle det til partneren din? Er det mulig å redde forholdet? Og kan du tilgi deg selv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser