Hopp til hovedinnholdet

Alt er så slitsomt og jeg orker ikke mer snart.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Basically er jeg lei av å leve. Jeg er konstant i frykt for å bli tatt eller sett på av noen. Jeg hører og ser ting som ingen andre gjør. Humøret og følelsene mine går fra 0 til 100 og jeg er enten verdens beste, kuleste person til verdens minste, styggeste person. Jeg er lei av alt som går opp og ned, ingen som tror på meg og ingen å snakke med. Ingen av de jeg har snakket med har egt hjulpet meg. Alt er så slitsomt og jeg orker ikke mer snart. Jeg vil bare dø.

Besvart 12.06.2019 15:24
 

Svar
Kjære jente 15 år

Det høres veldig vanskelig ut for deg og jeg blir bekymret for deg!

Det er veldig bra at du har skrevet inn her til oss i ung.no. Du søker hjelp for du er veldig fortvilet, frustrert og redd.

Det er uheldig for deg å ha det sånn her, og det er så viktig at du oppsøker hjelp nå. Du skal ikke ha det sånn som du beskriver, og jeg tenker det er viktig at noen hjelper deg så du kan forstå mer av hva som skjer med deg og få det bedre med deg selv. Vit at det finnes hjelp å få!

Jeg ber deg om å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby støttesamtaler og hjelpe deg så du får den hjelpen du trenger. De vil også vurdere om du er i behov av mer spesialisert hjelp som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen din eller fra BUP.

Du kan også ta direkte kontakt med fastlegen din eller Psykisk helse i kommunen din. Se på nettsiden til kommunen din, der finner du kontaktinformasjon. Ta kontakt der så snart du kan!

Jeg synes også du skal snakke med foreldrene dine. De bør vite hvordan du har det nå, så de kan være gode omsorgsgivere og tilby støtte, trygghet og kjærlighet. Det tenker jeg at du trenger!

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og hjelper deg gjerne!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. Det er viktig nå!

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser