Hopp til hovedinnholdet

Ei i klassen som jeg føler gjør mange ting mot meg som ikke er helt greit.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 med Asperger. Det er ei jente i klassen som jeg føler gjør mange ting mot meg som ikke er helt greit. For eksempel kommer hun bort å stiller seg rett foran meg når jeg står og snakker med venner. Eller så sier hun hei til de, spør om de vil finne på noe snart og gir de en klem. I tillegg følger hun hele klassen på sosiale medier bortsett fra meg, selv om jeg følger henne. Hun gjør mange sånne små ting og jeg vet ikke hvorfor. Hun viser tydelig at hun ikke vil ha noe med meg å gjøre. Kanskje hun føler seg for "kul" til å være med en som har Asperger? Kanskje hun trenger å mislike noen? Jeg vet ikke, men uansett så føler jeg ikke læreren min tar meg seriøst siden det ikke er mobbing. Læreren har fått et inntrykk av at hun bare er en snill, hjelpsom og støttende person som jeg burde bli venn med. Jeg vet ikke hva som kan få læreren til å ta dette litt mer seriøst, jeg synes ikke det er greit å bli behandlet sånn. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 19.06.2019 19:16
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er så bra at du skrev til oss her på ung.no!

Du beskriver så godt hvordan denne jenta, på en litt skjult måte, utestenger deg og overser deg. Dette er også en form for mobbing!

Hun overser deg og utestenger deg når hun stiller seg rett foran deg! Hun fortsetter med å utestenge deg og overse deg når hun gir kun dem oppmerksomhet; snakker med dem og gir dem en klem. Når det kun er deg hun ikke følger på sosiale medier, er dette også en form for utestenging. 

Hva denne jenta tenker vet vi ikke, men slik hun holder på er virkelig ikke bra! Det er en form for hersketeknikk, når hun konsekvent overser deg og utestenger deg. 

Det er ikke greit at noen behandler noen, slik denne jenta gjør med deg! Jeg synes det er så bra at du tar tak i dette! Du står opp for deg selv! Du er ei sterk og klok jente!

Du kan vise læreren utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis du synes svaret er til hjelp. Da vil læreren forstå hva det er som virkelig skjer.

Hvis du synes det er vanskelig å ta det direkte med læreren, kan du vise de hjemme det du har skrevet/eventuelt svaret her. Da kan foreldrene/de foresatte snakke med læreren. 

Du kan osgå snakke med helsesøster/helsesykepleier. Benytt samme med metode med utskrift/skjermbilde. 

Hvis skolen ikke gjør noe med dette, setter inn tiltak, kan skolen meldes til Fylkesmannen. Da kan det være at skolen må betale mulkt/penger til Fylkesmannen. Det er det ingen skoler som vil. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser