SVAR
Besvart 26.06.2019 10:40:39
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei jente 20 år!
Så fint at du stiller dette spørsmålet. Autismeutredning gjennomføres i spesialisthelsetjenesten og du kan få henvisning av din fastlege. En må gjennom en utredning før diagnosen stilles og ofte er det psykolog som stiller diagnosen. Siden du har undersøkt angående autisme og gjenkjenner symptomer anbefaler jeg deg ta kontakt.
En autismediagnose gjør ikke at du er mindre egnet for et yrke. Mange med denne diagnosen fungerer veldig godt i jobb og andre arenaer. Det krever kanskje en bevissthet fra deg hvis du synes noen ting er vanskelig og jobben har plikt til å tilrettelegge for deg. Men ellers er det viktig å gjøre de tingene man liker og interesserer seg.
På Forsvaret.no står det følgende om å gi informasjon om endret helse:
HAR DU ENDRET HELSE SOM FORSVARET IKKE VET OM? For deg som skal møte til militærtjeneste: Hvis du har nyoppståtte plager/skader/sykdom etter sesjon, som kan påvirke din tjenestedyktighet, er det viktig at du oppdaterer Forsvaret på dette.
STRAFFBART Å OPPGI FEIL INFORMASJON
Du er forpliktet til å oppgi alle relevante helseopplysninger til Forsvaret. Å oppgi feil informasjon, eller å unnlate å oppgi relevante opplysninger, kan straffes med bøter eller fengsel.
Du skal oppgi relevante helseopplysninger på egenerklæringen, på sesjon, ved oppmøte til tjeneste eller etter annen oppfordring fra Forsvaret.
På nettsiden til Forsvaret står det også hvor og hvordan du kan sende inn dokumentasjon, og at det vil bli gjort en ny vurdering av din helseprofil av militære leger.
Jeg håper du får god hjelp og støtte. Ønsker deg masse lykke til videre.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer
attach_file
Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.
Les mer
attach_file
Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.
Les mer
attach_file
Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.
Les mer