Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli utredet for autisme? Må jeg informere Forsvaret?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har lenge tenkt på om jeg bør gå til noen som kan hjelpe meg å finne ut om jeg har autisme. Jeg kjenner meg igjen i svært mange av kjennetegnene på diagnosen. Er det slik at en psykolog kan stille en diagnose? Er det noen andre fagfolk som kan hjelpe meg? Til høsten skal jeg (forhåpentligvis) begynne i 3. Gardekompani. Dersom jeg går til noen som kan hjelpe meg med å finne ut av kjennetegnene på autisme, vil det få konsekvenser for min mulighet til å begynne i musikktroppen? Er jeg nødt til å sende inn dokumentasjon til Forsvaret om at jeg har mottatt psykologisk helsehjelp? Mvh meg, anonym.

SVAR

Besvart 26.06.2019 10:40:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

 

Les mer
account_circle