Hopp til hovedinnholdet

Pappa irriterer meg, lager lyder

Jente 15 år
 

Spørsmål

Eg klarer ikke å sitte å snakke rundt middagsbordet, det e fordi pappa "gniser" tærene mot hverandre. Eller gnir hendene mot hverandre. Eg bli så ekstremt sur og rykker til. Etterhvert må eg bare gå. D samme skjer hvis vi ser en film på kvelden eller eg spiser med venner. D er alltid noen som lager disse "lydene" som gjør meg så ekstremt forbanna. Alle blir bare sure på meg eller forvirret når jeg spør om de kan la være fordi det er ubehagekig å høre på. Eg skjønne ikke hva dette kan være eller hvordan beg blir kvitt det. Er så helt sykt irriterende å ikke klare å spise meg skikkelog mett rundt middagen fordi jeg blir så sur. Må heller spise litt til når andre har gått...

Besvart 25.06.2019 23:35
 

Svar
Hei jente 13 år

Det er vanlig å irritere seg over andre mennesker, spesielt når man lever sammen. Det er også vanlig å irritere seg over lyder mennesker lager. Noen gnisser med føttene, klikker med kjeven eller knekker i fingrene.

Du kan si ifra at dette irriterer deg. Men sånne lyder er ofte uvaner, og det er ikke sikkert det er så lett å endre på.

Alternativet er da å jobbe med å ikke bli så irritert. Jeg vet at det er vanskelig. Men kan du forsøke å tenke på noe annet, eller gå litt unna når det er som mest irriterende.

Kanskje det at du blir irritert er et tegn på at du ønsker å være litt i fred. Du kan bruke litt tid på andre ting, og være litt for deg selv. Så er du kanskje klar når lydene kommer.

 

Lykke til:)

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser