Hopp til hovedinnholdet

Jeg er glad i broren min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 13 med Asperger og angst.Jeg vet at lillebroren min trenger en bedre søster og at han skulle ønske at jeg var en annen. Han har aldri sagt noe om det til meg men jeg skjønner at det ikke er gøy for han at jeg må være alene på rommet mitt mesteparten av dagen for å fungere normalt på skolen. Han må se på at hele klassen min gjør helt normale ting som ikke jeg kan være med på. Han har begynt å si stygge ting og fortelle usanne historier om meg til vennene sine (brødrene og søstrene til vennene mine) for å unnskylde den rare oppførselen min. Noen ganger oppfører han seg veldig stygt mot meg, spesielt når vennene hans er der. Han vet at han kan gjøre nesten som han vil med meg uten at jeg gjør noe tilbake. Mamma og pappa er veldig flinke å passe på at vi blir behandlet riktig av hverandre, men jeg blir likevel veldig lei meg selv om det ikke synes. Hva kan jeg gjøre for å vise at jeg er glad i han?

SVAR

Besvart 25.06.2019 23:18:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle