Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg ikke passer inn noe sted

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg føler at jeg ikke passer inn noe sted. Selv om jeg er med andre så føler jeg meg alene. Jeg føler at jeg bare eksisterer uten at det egentlig er en grunn til det. Hva er galt med meg?

Besvart 25.06.2019 22:58
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er ikke noe galt med deg!

Mange kan i perioder føle det slik som du beskriver - at en ikke helt passer inn. Særlig i tenårenene er det vanlig å tenke og føle en del på dette. Det som kanskje kan være til hjelp er å tenke "jeg er meg uansett og jeg hører like mye til som alle andre". Jeg anbefaler deg å  jobbe med å si slike oppbyggelige og positive ting til deg selv.  Det kan hjelpe deg til å finne deg til rette med å være akkurat den du er akkurat der du er, og trives med det.

Det at du føler deg ensom selv om du er sammen med andre kan ha forskjellige årsaker. Det kan være at du ikke greier å være deg selv når du er sammen med andre, at du ikke opplever at du blir sett for den du er, eller at du kan være utrygg på at du vil bli tatt imot som den du er. Noen ganger finner en egentlig ikke ut av hvorfor en føler seg ensom til tross for at en er sammen med andre. Det som kan være en trøst for deg er at slike følelser som regel går over uten at en legger merke til det.

Men det å bære på disse følelsene alene, er tungt. Jeg oppfordrer deg til å snakke med noen. Hvis du prater med andre om dette, kan nok også de fortelle deg om at de noen ganger føler de ikke passer inn.  Det kan være godt, nettopp å prate litt om de tankene og følelsene man går med, med noen man føler seg trygg på. Det kan være en i familien, en venn, en lærer, en ungdomsleder eller helsesøster. 
Det viktigste er at du finner en du kan snakke med som sammen med deg kan begynne å nøste i dette og finne en vei ut av det uheldige mønsteret du har kommet inn i.  

Jeg håper dette var til hjelp for deg - ikke gi deg - du vil få det bedre.

Lykke til!
Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser