Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få hjelp uten at foreldrene mine får vite det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Eg er ei jente på 17år og har slitt med mange mentale problem i vertfall 4 år. Gjekk til helsesødter for hjelp i 8klasse men ho endte opp med å sei ting til foreldra mine uten å sei noke til meg om det. Etter det gjekk eg til psykolog men mistrivdes så eg løy til foreldrene mine og sa eg hadde det bra... No er depresjon, sinne problem og angst begynt å bygge seg opp igjen. Korleis kan eg ta steget til å få hjelp uten at foreldra mine får vite det? Mamma er lærar ved skulen min så eg tør ikkje prate med noken der.

SVAR

Besvart 08.09.2019 20:26:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle