Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke konsntrere meg om noe lenge av gangen, jeg trenger hjelp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Klarer ikke å konsentrere meg. Jeg trenger hjelp!! Det er veldig irriterende og jeg får ikke lære. Skal fortelle litt om det. Jeg er i timen og læreren min forteller noe og plutselig så hører jeg ikke han og noen ganger så er det sånn at jeg tenker på noe helt annet/drømmer og da jeg plutselig kommer tilbake så er jeg bare «hva skjedde, hva sa han, hva skal vi gjøre» det er veldig irriterendet. Det er ikke bare på skolen det skjer for eks jeg er hjemme og ser på film plutselig kjeder jeg meg og noen ganger så bare drømmer jeg på noe helt annet og klarer ikke å fokusere på filmen. Filmen er spennende men jeg klarer ikke å fokusere. Er det noe galt med meg.

Besvart 20.09.2019 17:24
 

Svar
Hei

Så fint at du ber om hjelp! Dine konsentrasjonsproblemer kan komme av forskjellige ting. Jeg vet ikke om det er noe du alltid har hatt, eller om det er nytt den siste tiden. Uansett kan det være at du er i en periode nå hvor mye annet skjer rundt deg, og det kan stresse hjernen din, slik at du ikke klarer å fokusere. Det kan også være at du har en konsentrasjons-forstyrrelse som har alltid vært der, men det må læreren i samarbeid med PPT  og BUP (barne og ungdomspsykiatri) finne ut av sammen med deg. Da kan de teste deg i ulike situasjoner, og se om du for eksempel kan ha ADD/ADHD.

De aller fleste har perioder i livet hvor man kan føle seg sliten, ukonsentrert, urolig og ufokusert. Det er frustrerende, men det kan være hjernens måte å håndtere vanskelige tanker og følelser på.

Snakke først med læreren din, og foreldrene dine. Deretter kan dere finne ut av hvor det er lurest å henvise deg.

Dersom du har mange vanskelige tanker og følelser, kan du også snakke med helsesykepleier på skolen, slik at du slipper å bære på det alene. Skolehelsetjenesten har taushetsplikt.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser