Hopp til hovedinnholdet

uønsket seksuell omgang

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, en stund tilbake, rundt Januar/Februar var jeg i et forhold, og det var en hendelse jeg ikke har slitt med psykisk før den siste måneden, fysisk har jeg slitt en stund. Kjæresten min på den tiden prøvde å tvinge meg til å gjøre noe seksuelt jeg ikke hadde lyst til, og jeg husker klart jeg sa nei flere ganger, kanskje 5 ganger, men til slutt bare gjorde han det. Han går rundt og sier til folk at jeg var med på det, noe som ikke er sant, jeg vet jeg sa nei og han vet jeg ikke hadde lyst. Vi var på en fest og jeg tror han var brisen/litt full, jeg var selv brisen, men hadde fortsatt kontroll. Jeg vet ikke hvordan jeg skal takle dette, eller hvem jeg skal snakke med, for det er vondt å gå med disse tankene. Så hvem kan jeg snakke med nå? Er redd for og ikke bli tatt seriøst.

Besvart 21.09.2019 20:24
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for din henvendelse til oss.

Så flott at du prøver å få hjelp så du kan få det bedre. Det er modig av deg og stå opp for seg selv slik!
Vi forstår godt at du sliter etter denne hendelsen, og at det er vondt. Det er aldri greit å mase seg til sex, og det er viktig å være sikker på at man har samtykke fra den andre parten, og det var det ikke i din situasjon.

Det er viktig å sette grenser for seg selv med tanke på hvor langt man har lyst til å gå, og hva man ønsker å gjøre, og det høres det ut som at du har gjort men dette ble ikke respektert fra din daværende kjæreste, og det er ikke greit.

Hvis man tvinger noen andre til å gjøre noe seksuelt, enten det gjelder berøring eller samleie er dette en form for seksuelle overgrep. Det er ikke uvanlig at man går inn i en frys tilstand, og ikke klarer å kjempe tilbake, men det er viktig å huske at det som skjedde ikke er din feil, og at du sa klart ifra at du ikke ville. Her har din eks kjæreste gjort noe ulovlig. Du kan bare ta ansvar for din side av historien om at dette ikke er sant, også får man håpe at han vil ta ansvar for sin oppførsel og stoppe å spre usanne rykter.

Vi vil absolutt anbefale deg til å prate med noen om dette slik at du får bearbeidet det ordentlig, og få det bedre. Det kan være lurt å dra til fastlegen din og prate med han/hun så kan dere legge en plan sammen, og kanskje henvise deg til en psykolog. Det er også mulig å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 eller ringe oss på Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte 800 57 000. Nettadressen vår er www.incest80057000.no 

Her kan du være anonym om du ønsker det, og det er åpent 24 timer i døgnet.

Ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser