Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om min søster har ptsd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg lurer på om min søster har ptsd. Jeg og søstera mi er veldig nærme verandre, både i vennskap og alder (hun er 13) Hun ser ofte på meg som venn istedenfor søsken, noe som betyr att jeg ofte får vite ting av henne I mai skjedde det en ubehagelig situasjon mellom mamma, stefaren min og henne. Hun rømte og var hos pappa i 1 uke. I sommer skjedde noe lignende men da var det jeg som ble brølt på. Dette skjer ikke så ofte men det skjer noen ganger. Da dette skjedde planla vi å rømme igjen fordi mamma var sur lenge etter på. Under denne tiden fortalte hun at hun ofte hadde panikk anfall 3-4 ganger i dagen etter det som skjedde og ofte følte seg utrygg hjemme selv om kjefting og brøling ikke egentlig skjer så ofte. (Når det skjer er det veldig voldsomt) jeg vet som sagt at dere ikke kan diagnosere over nettet, men er dette ett tegn på angst/ptsd?

SVAR

Besvart 30.09.2019 10:14:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle