Hopp til hovedinnholdet

Redd for å være alene hjemme

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg vet ikke om dette kommer under riktig kategori men dette var den mest passende. jeg sliter veldig med å være hjemme alene, jeg blir stresset veldig lett og ender opp med å sitte å gråte for jeg er så redd. jeg føler noen ganger jeg blir bedre men i det siste føler jeg at jeg bare har blitt verre på å være hjemme alene. tankene mine går med en gang til at det er en morder i huset, eller at noen er tilstede. og jeg mener fysisk ikke spøkelser for det tror jeg ikke på. men nå er vi på hytten og mamma og pappa sover i kjelleren mens jeg sover oppe. jeg ligger nå livredd og holder meg våken skjempe lenge. akkurat nå er de nede og jeg er like redd som om jeg er hjemme alene. hva kan jeg gjøre for å klare å være hjemme alene? jeg er liksom stresset hele tiden, er det en måte å bli bedre? jeg er så lei av å stresse og tro at vær minste lyd er en person. jeg er så lei, jeg er så lei. å sitte å gråte i en alder av 16 for å være alene hjemme er jeg sååå lei av. hjelp

Besvart 06.10.2019 16:36
 

Svar
Hei

Å være redd for å være alene hjemme eller husredd er det nok mange både voksen og unge som kjenner på.

Å være redd er en naturlig følelse som alle har. Den følelsen skal hjelpe oss til å være på vakt og beskytte oss selv. Noen ganger kan man bli redd selv om man ikke er i fare. 

Mange slipper fantasien løs når man er alene hjemme. Mange har sikkert sett på skrekkfilmer og er redd for hva som kan skje hvis man er alene hjemme. For å bli kvitt redselen må man trene seg på å være alene. Start i det små. 

For eksempel kan du være hjemme alene i det tryggeste rommet du vet. Begynn etterhvert å beveg deg rundt i huset. Minn deg hele tiden på at det er trygt å være alene hjemme. Prøv å ikke fantaser om alt som kan skje, men heller finn på noe hjemme som du liker å holde på med. Ha på musikk, hør på radio og prøv å øv deg på å kose deg i ditt eget selskap.

Når du slepper fantasien løs så er det naturlig at du blir redd. Prøv heller å finne gode tanker som beroliger deg. Skumle tanker kommer som regel når man er alene, og ikke når det er mange andre i huset. Det er akkurat like lite sannsynlig at det skal være en morder i huset når du er alene som det skulle være en morder der når alle er tilstede. 

Snakk også med de hjemme om at du er husredd og redd for å være alene. Det viktigste er likevel å øve seg på å være alene hjemme slik at du erfarer at det går helt fint. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser