Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg klage på behandlingen i BUP?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg spurte her forleden om de har lov på bup til å ta deg inn til tester, mitt tilfelle autisme test (noe jeg IKKE har, og selv fant ut ved at jeg så navnet på testen og googlet det, ‘ADOS’) og ta opp testingen på DVD med kamera uten min tillatelse. Og uten at jeg visste noe om hvordan test det var. Vet dere hvordan rutinene er der, når det gjelder det med filming, og det å informere de som kommer om hva de skal bli testet for? Jeg har vært på bup før en del ganger, men siste gangen visste jeg ikke hva jeg kom for. «Du skal snakke med en dame sånn at vi skal få bli enda bedre kjent med deg og det du sliter med» Sa de til meg gangen før. Når jeg kom dit da siste gangen kom jeg inn på et rom,hun startet testingen med en gang, sa hvor jeg skulle sitte og begynte. Sa ingenting om hvordan test det var, eller at det ble filmet. jeg så kameraet når jeg kom, men turte ikke si noe på det. Jeg syntes ikke dette var greit, og vurderer å sende inn en klage på dette. Har dere noen tanker om dette?

SVAR

Besvart 19.10.2019 15:49:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle