Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt med angst og depresjon i fem år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt med angst og depresjon i fem år nå, og har gått gjennom to behandlinger på BUP, en for tre år siden, og en for ett og halvt år siden. Der fikk jeg diagnosert depresjon og sosial angst, og noen tegn på generalisert angst. Begge gangene ble jeg friskmeldt etter noen måneder med kognitiv samtaleterapi (?). Etter første gangen gikk det bra de første månedene etter, men jeg havnet tilbake i gropen. Nå kjenner jeg at jeg er på vei ned i gropen igjen, og det makter jeg ikke. Jeg kjenner at fremtiden føles håpløs, i og med at jeg ikke får kvitt depresjonen og angsten, for jeg er jo svært innstilt på å bli frisk. Men det nytter ikke når uansett hva jeg gjør ikke hjelper. Jeg sliter med å si det til foreldrene mine soden jeg frykter at de ikke skal ta meg på alvor, for tredje gang...

SVAR

Besvart 03.11.2019 13:35:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle