Hopp til hovedinnholdet

Mister jeg støtten fra Lånekassen i fremtiden dersom jeg dropper ut?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg droppet ut av mitt første år på universitetet og jeg søkte et høyt lån ettersom at jeg trodde at jeg skulle fortsette men pga min psykisk helse og diverse så måtte jeg droppe ut. Jeg fikk da ca 30 000kr i lån og avsluttet utbetaling av lån med engang jeg sluttet. Jeg skal studere neste år og lurer på om Lånekassen vil gi meg støtte da hvis jeg eks bestemmer meg for å flytte for utdanning. Vil Lånekassen gi meg pengestøtte da?

SVAR

Besvart 26.11.2019 15:38:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle