Hopp til hovedinnholdet

Føler ingen glede lenger

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. De siste månedene har jeg følt at jeg aldri har hatt det noe gøy lenger. Alle feriene, gangene jeg har vært med venner, og alt jeg syntes var gøy før, er bare som en helt vanlig dag eller uke. Jeg bare våkner opp, gjør det vanlige og legger meg igjen. Det føles liksom bare ut som jeg eksisterer og det eneste jeg vil er å sove. Jeg vil egentlig bare være alene hele tiden. Jeg føler jeg har mista alt, selv om det egt ikke har skjedd noen ting. Selv om jeg vet at jeg egentlig burde vært veldig lykkelig, siden jeg har både venner og familie, får gå på skole og penger. Det er det jeg ikke skjønner. Jeg er så lei av livet mitt og har bare lyst til å starte alt på nytt. Jeg har aldri hatt selvmordstanker før, og ville aldri ha tatt mitt eget liv. Det er bare det at jeg har ingen glede lenger og må alltid late som jeg er kjempe glad, og det sliter meg ut. Har prøvd å snakke med helsesøster, men hun er ikke til noe hjelp.

SVAR

Besvart 24.11.2019 15:44:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er meningen med livet?

Å føle at livet er meningsfylt henger tett sammen med å føle lykke. Men hva som er meningen med livet, kommer helt an på hvem akkurat du er.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle