Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har depresjon.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tror jeg har depresjon. Har lest meg opp om det og føler at mye av det passer. De eneste to tinga jeg lurer på er: Jeg føler at jeg blir trist/deprimert her og der, ikke hele tida. Kan det fortsatt være depresjon? Også den andre tingen: Hvordan kan jeg teste om jeg har depresjon uten at mamma eller pappa vet jeg har testet. Vil ikke at de skal vite det hvis resultatene er at jeg bare er trist. Eller er vel en ting til jeg lurer på: jeg vet ikke hva jeg er deprimert av, blir mobbet i mindre grad (blir kalt homo mens folk tar på rumpa mi, folk gnir mat i fjeset mitt, noen sier veldig stygge ting som for meg til å nesten kolapse) og sliter veldig med at begge søskena mine har akkurat flytta hjemme fra. Er disse «gode nok» grunner? En ting som får meg til å tvile er at jeg bor ikke i noe dårlig familie eller jeg er ikke oppvokst i noe dårlig miljø. Jeg føler at jeg har nesten ingenting å klage over.

SVAR

Besvart 24.11.2019 16:08:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Test om du er deprimert!

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
account_circle