Hopp til hovedinnholdet

Er det ingenting jeg kan gjøre får å ikke bruke briller?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei., jeg går i 8. Jeg har brukt briller siden jeg var rundt 4 år men i sommerferien 2019 ville jeg ikke ha de på lenger. Jeg gikk uten brillene hele sommer også endte det opp med at jeg ikke ville ha de på i 8. Klasse heller. Jeg har aldri følt meg pen, men etter ferien har jeg følt meg pen og har fått bra selvtillit. For rundt 3 uker siden dro jeg til øyelegen og legen ble sint for at jeg ikke går med brillene. Nå må jeg begynne med briller og vet ikke hva jeg sal gjøre.. jeg henta de idag og skal ikke bruke de uansett hva mamma og pappa sier. Jeg får til og med selvmordstanker av det.. Mamma sier at linser er får dyrt og jeg vet ikke hva jec skal gjøre:( jeg orker ikke mer.. det skjer mye annet også som får meg til å bare ville dø:/ Men er det ingenting jeg kan gjøre får å ikke bruke briller? Hva som helst, bare IKKE gå med briller

SVAR

Besvart 15.12.2019 10:15:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Akutt behov for helsehjelp

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Under 18 og på jakt etter jobb?

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

 

Les mer
account_circle