Hopp til hovedinnholdet

Dårlig konsentrasjon.Bør jeg slutte å runke? Mister jeg testosteron? Hjelp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, er en gutt på 15 år og har slitet i det siste med å tenke klart. Jeg har vansker for å konsentrere meg, sitte i ro, å huske ting. Det er helt forferdelig, og jeg kan ikke huske å ha hatt dette problemet før dette året. Jeg prøvde å slutte å runke. Jeg klarte å tenke klart igjen i en uke, men uka etter det virket det ikke lenger. Jeg har hørt flere på youtube si at de har klart å tenke mye klarere når de sluttet å runke. Har det noe å si om man runker eller ikke? Mister man testosteron av å runke? Hva kan jeg gjøre for å tenke klart igjen? Vær så snill, trenger hjelp og tør ikke snakke med noen om dette.

SVAR

Besvart 17.12.2019 17:09:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

Kanskje får du mer hår på kroppen, større føtter, eller svette – velkommen til puberteten. Dette skjer som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Er du i puberteten og tenker mye på sex?

Det er vanlig å ha sextanker, og er ikke noe å skamme seg over. Bli kjent med fantasiene dine. Er du veldig kåt, kan det hjelpe å onanere.

 

Les mer
account_circle