Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at dette kan være farlig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har gått fra 71+ kg,169cm til 56/57 kg. Dette begynte i sommer. Jeg spiser bare sunn mat bortsett fra når jeg er oss en venninne. Det stresser meg at jeg føler jeg må spise usunt oss henne og er derfor ikke like ofte på besøk. Jeg har en app der jeg skriver inn det jeg spiser. Jeg lager all maten min selv og liker ikke at andre lager den og legger til «unødvendige produkter» for bedre smak. Jeg vet at jeg har anoreksi trekk men jeg tror ikke jeg har det mamma erredd jeghar d tante hadde d før og bvmin har d vi er ikke bv mer pga sykdommen mer fornøyd med kroppen min nå men er enda ikke helt fornøyd jeg trener ikke, men har vært med på treningssenter 2-3 ganger og vurderer og begynne. (Har ingen muskler i kroppen) Jeg har ikke hatt mensen på hvertfall 3 mnd. Jeg er redd for at dette kan være farlig og vet jeg burde spise mer for å få den tilbake, men vil ikke si d til noen fordi jeg vet hva de kommer til å si. Jeg er redd for å spise mer gå opp i vekt og føle meg like ekkel som før

SVAR

Besvart 23.12.2019 15:06:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Akutt behov for helsehjelp

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle