Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med angst og depresjon, orker ikke leve sånn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg har slitt med depresjon og sosial angst i over 1 år no. Eg har også gått på bup i 1 år, men det hjelper ikkje noke, ting har bare blitt verre. Eg klarer meg so vidt gjennom skuledagane. Eg har mykje tanker om at eg ikkje vil leve, og eg kutter, og skader meg for å ha noko anna å tenke på der og da. Eg har veldig komplisert forhold til foreldrene mine. Eg har prøvd å snakke med dei 2 ganger og uansett kor mykje folk prøver å presse meg til å snakke med mamma og pappa, så går ikkje det, det bare stopper opp! Men eg treng virkelig hjelp! Ja, eg har folk å snakke med, men ting har blitt dobbelt så vanskelig, og har ekstremt lite energi til tider, er aldri med venner på fritiden helder, det er veldig vanskelig. Eg orker ikkje leve sånn lenger! Har det dritt på skulen, klarer ikkje lekse, øving på prøve eller noke lenger. Eg er også litt bekymra over meg sjølv, eg begynte å kutte i 5 klasse og no går eg i 8. Eg klarer ikkje å slutte, orker ikkje å leve sånn! Vil virkelig ikkje meir!

SVAR

Besvart 02.01.2020 14:02:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle