Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få startet puberteten og kontakte en lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er lei av livet jeg er så liten at folk kaller meg 12 år. Jeg er 17 og ikke kommet i pubertet. Jeg tørs ikke spørre noen om hvordan jump starte en pubertet. Moren min er lege og jeg har aldri besøkt noen annen fastlege så tør ikke spørre. Jeg har også fådd beskjed at jeg nå må få meg regulering. Livet er uretferdig, men hvorfor må jeg få det så verre enn andre. Jeg skal til england og ha skole der i et år og er redd for og bli mobbet. Hvordan kan jeg starte puberteten når jeg ikke engang hvet hvordan kontakte en lege som ikke er i familie?

SVAR

Besvart 07.01.2020 22:31:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Forsinket eller veldig tidlig pubertet

Er du jente og brystene ikke har begynt å utvikle seg i det helt tatt når du er 13,5 år, kaller vi det forsinket pubertet. Det samme gjelder om du er gutt og testiklene ikke har begynt å vokse i det hele tatt når du er 14,5 år.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle